Zeytinyağı; doğrudan güneş görmeyen yerde, oda sıcaklığında (20-25 santigrad derecede) ve hava almayacak şekilde muhafaza edilmelidir. Zeytinyağı en iyi laklı teneke kutularda ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyan yeşil renkli cam şişelerde muhafaza edilir.
Zeytinyağı Donar mı sorusuna gelirsek.... Zeytinyağı düşük sıcaklıklarda yoğunlaşmaya başlar. Sıfırın altındaki derecelerde ise donar. Kullanmaya başlamadan önce oda sıcaklığında yavaş yavaş çözüp akışkan hale gelmesini beklemek gerekir.
Kendi bahçemizden, limon ağaçlarıyla çevrili ve doğal olarak yetiştirilen zeytin ağaçlarımızdan yeşil daneliyken elle toplanan filtre edilmemiş erken hasat doğal sızma zeytinyağını sizlere sunuyoruz.
Sizlere sunduğumuz ürünün ambalajı ise: Güneş ışınlarından korumalı ve zararlı etkilerini engelleyen laklı teneke ambalajlarda ve hava almaz kopüşonlu kapaklı, sağlıklı renkli cam şişede.
Asitlik Değeri: %0,4 ile kaliteli zeytinyağı sınıfındadır. Hava almayan korumalı krom çelik tanklarda bekletildiği ve sipariş üzerine teneke ve renkli cam şişelere doldurulduğu için asitlik değeri sabitlendiğinden yıl içinde de güvenle sipariş verebilirsiniz.
Zeytinyağının kalitesi nasıl anlaşılır konusu ayrı bir inceleme konusu olacak ama özet bir bilgi geçmek gerekirse; zeytinyağının kalite kontrolü bu konuda damak tadı, koku duyusu vb. gelişmiş uzman tadımcı olan kişiler tarafından bazı noktalarda yapılabilse de esas olarak laboratuvar ortamında yapılabilecek birçok testle ancak sonuca ulaşılabilir. Ortalama tüketiciler için ise biraz toptancı bir yaklaşım olsa da şöyle pratik bir yol sunabiliriz: Piyasada, pazarda ham yeşil zeytinin fiyatını ikiye bölünce çıkacak rakamı (Zeytinyağı üreticilerinin ham zeytine toptan fiyatlarla ulaştığını varsayıyoruz.) 10'la çarparak (erken hasatta yaklaşık 10 kg zeytinden 1 kg sızma zeytinyağı üretilir.) bulacakları rakamın altında sızma zeytinyağının litre fiyatını görmüşlerse uzak durulması gerektiğini söyleyebiliriz. Örnek olarak; pazarda 60 Tl.ye zeytin gördük. İkiye bölüyoruz 30 TL çıkıyor. Bu rakamı 10'la çarpıyoruz. Sonuçta size 300 TL.nin altında sızma zeytinyağı satılmaya çalışılıyorsa bilin ki ya eski sezon yağ ya da karışım, riviera vs. işlenmiş tağşişli yağ diyebilirsiniz. En iyi zeytinyağı, en kaliteli zeytinyağı olarak dünyada asitik oranı düşük, polifenol oranı yüksek doğal limon çeşnili zeytinyağları liste başı olsa da ülkemizde Ayvalık zeytinyağları genellikle bilinir. Son zamanlarda Mut/Silifke Toros zeytinyağı da öne çıkmaktadır. Burada yönlendirici reklam kampanyaları ve kamuoyu oluşturma özelliğine sahip tanınmış kişilerin etkisi oldukça büyüktür. Öte yandan en iyi zeytinyağı konusunda farklı görüşler olsa da biraz da hiç bir katkı maddesi, koruyucu kullanılmadan narenciye ağaçlarından aldığı rayihasıyla eşsiz doğal limon çeşnili bizim zeytinyağının henüz denenmemiş olmasından kaynaklanmaktadır. Sonuçta proses ve içerik olarak sorunsuz zeytinyağı ise arasından iyisini seçmek sizlerin damak tadına kalmış bir konudur.
Zeytinyağınızı ekonomik olarak temin etmek istiyorsanız ve şayet stokta kalmışsa bir önceki yılın zeytinyağlarını %20 indirimli olarak satın alabilirsiniz. Ayrıca olgun hasat sızma zeytinyağlarımıza da daha ekonomik koşullarda ulaşabilirsiniz.
Sağlık açısında faydaları bilinen zeytinyağını tüm yemek ve salatalarınızda güvenle kullanabilirsiniz. Daha fazlası sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış.
Farklı "Enfes Tarifleri"mizi bizi sosyal medyada takip ederek alabilirsiniz. Sizler de kendi tarif ve kullanımlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.
Sağlıklı günlerde tüketmenizi diliyoruz.
Limon çeşnili erken hasat sızma zeytinyağınızı hasretle bekliyoruz.
İyi zeytinyağı donar. Bu sorun değil bence. Sizin limon çeşnili erken hasat sızma zeytinyağınız mükemmel ötesi. Kahvaltıda ekmek bandırıp yiyoruz. Böyle kaliteli üretim yapan çiftci ailenize minnettarız.
Güzel bilgi. Teşekkürler.