top of page
Yazarın fotoğrafıHasan Kahraman

Sıradışı Lezzet: Kaya Koruğu Turşusu

Güncelleme tarihi: 22 Ağu


Kaya Koruğu Turşusu  Kaya koruğunu en çok tüketilen ve tercih edilen hali olan turşusunu, sizlere gıdalar için özel üretilmiş pet kavanozlarda sunuyoruz.
Sıradışı Lezzet: Kayakoruğu Turşusu

Elle tek tek seçilerek toplanan kaya koruklarından geleneksel yöntemlerle el yapımı olarak üretilmiştir. Kaya Koruğu Turşusu 'nda; su, tuz ve sirke dışında hiçbir katkı maddesi ve koruyucu madde kullanılmamıştır.

Kaya koruğunu en çok tüketilen ve tercih edilen hali olan turşusunu sizlere; gıdalar için özel üretilmiş 1500 ml.lik ve 5 lt.lik pet kavanozlarda sunuyoruz.

Kaya koruğu, Akdeniz kıyılarındaki kayalıkların denize bakan yamaçlarında kaya yarıklarında ve taşlık kumluk arazide dört mevsim yetişen ekonomik değeri yüksek bir bitkidir.

Halk arasında kulak otu, girdama, arzu otu, acı dam koruğu, her dem bahar otu, saksı güzeli, naser otu olarak da bilinir.

Turşu, kavanoz kapağı sıkı sıkıya kapalı olarak hava almayacak şekilde doğrudan güneş ışığı almayan, serin bir yerde saklanmalıdır.

İçeriğindeki yüksek iyot ve zengin C vitaminiyle sağlıklı bir besin kaynağıdır.

Kaya Koruğunun Faydaları:

- İçerdiği yüksek iyot nedeniyle guatr ve astım hastalarına iyi gelir ve tedavisinde kullanılır.

- Yüksek oranda C vitamini içerdiği için skorbüt hastalığına karşı birebirdir.

- Çiğ olarak tüketilen bitki yaprakları doğal bir idrar sökücüdür.

- Yeşil yaprakları zeytinyağı ile lapa haline getirildiğinde merhem olarak kullanılır ve cilt iltihaplarında, nasır ve egzama tedavisinde kullanılır.

- Karaciğer ve öd kesine faydalıdır, safra kesesi hastalıklarına iyi gelir ve vücuda kuvvet verir.

- Deri hastalıklarında kullanılır.

- Yüksek oranda iyot bulundurması nedeniyle tiroid hormonunun üretilmesini destekler.

- Mide ekşimesi ve ülser tedavisinde de faydalanılır.

- Bağırsak kurtlarının sökülüp atılmasına yardımcı olur.

Kaya koruğunun sağlık açısında nasıl kullanılacağı doktorunuzun ve diyetisyeninizin önerisine göre belirlenmelidir.

Kaya koruğu turşusunun özellikle balık ve diğer deniz ürünleri ile birlikte tüketilmesi tavsiye edilir. Turşusu sade halde servis edilebileceği gibi soğan ve tereyağında sotelenerek de servis edilebilir. Kaya koruğuyla sağlıklı hafif, bir o kadar da lezzetli salata yapabileceğiniz gibi meze olarak da tüketebilirsiniz..

Daha fazlası sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. Farklı "Enfes Tarifleri"mizi bizi sosyal medyada takip ederek alabilirsiniz. Sizler de kendi tarif ve kullanımlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

Kaya Koruğu Salatası Tarifi:

Kaya koruğu salatası yapmak için diri kalacak şekilde haşlanan kaya koruğu kuru soğan, limon suyu, tuz ve dövülmüş sarımsak ile karıştırılır. Ardından üzerine zeytinyağı gezdirilerek son derece hafif, lezzetli ve sağlıklı bir salata yapılabilir. Tabi ki meze olarak da tüketebilirsiniz.

Daha fazlası sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. Farklı "Enfes Tarifleri"mizi bizi sosyal medyada takip ederek alabilirsiniz. Sizler de kendi tarif ve kullanımlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.

117 görüntüleme2 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
lkahraman70
lkahraman70
Dec 04, 2023
Rated 5 out of 5 stars.

Yerel bir lezzet. Başlangıçta biraz insan kanıksıyor ama atıştırmaya devam edince bağımlılık yapıyor. İyi ambalaj, hızlı kargo ve kaliteli ürün için teşekkürler.

Like
Hasan Kahraman
Hasan Kahraman
Dec 11, 2023
Replying to

İlginize çok teşekkür ediyor ve sağlıklı günler diliyoruz.

Like
bottom of page