Narenciyenin, turunçgillerin kaynağı olan meyve: Turunç. Biraz buruk tadı, hoş aroması ve boğazda yakıcı bir his veren rayihasıyla narenciyenin en doğal hali.
Güçlü aromasıyla kabuğundan reçel yapımına çok uygundur. Çukurova'da genellikle limonun kullanıldığı her yerde kullanılmaktadır. Mesela salatalarda, ciğer dürümün içinde vs. Limonata yapım süreçleri izlenilerek içine ister şeker, ister bal konularak içeceği yapılabilir. Daha fazlası sizin hayal gücünüze ve damak zevkinize kalmış. Farklı "Enfes Tarifleri"mizi bizi sosyal medyada takip ederek alabilirsiniz. Sizler de kendi tarif ve kullanımlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın lütfen.
Tüm narenciye fidanları dayanıklılığı ile bilinen turunç ağacından aşılanarak üretilmektedir. Ayrıca narenciye bahçelerinde döllenmeye yönelik tozlaşmaya yönelik çeşitli aralıklarla turunç ağacı ekilmektedir.
Silifke Market olarak cam kavanozda Turunç Reçelinden sonra turunç meyvesini de sipariş üzerine dalından toplayıp tazecik sizlerle buluşturuyoruz.
Yazımıza bir de içinizi ısıtacak güzel bir hikaye ile son verelim.
Sağlıklı günlerde tüketmenizi diliyoruz.
Yorum aşağıdaki face paylaşımımda:
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid022zPjeZFv9gD55M1PZRq3Ye3SYCs6VXNjnT8czKdQDtvDtiGLK9XJHrSRaBgayQz8l&id=535014926&mibextid=Nif5oz
Çocukluğumuzda yollar, sokaklar, boş arsalar turunç ağaçlarıyla dolu olurdu. Tahtadan, taştan kendimize siper yapıp turunçlarla savaşırdık. Limon almaya gücümüz yetmezdi ve annem turunçla bize limonata yapardı. Ahhh o nasıl bir tat. Burnumda tütüyor. Turunç, limon, portakal reçeliyle çok sonraları tanıştım ama artık bırakmıyorum. Kahvaltılarımızın baş köşesinde. Yazı da da belirtilmiş: Turunç narenciyenin kralıdır.